Τώρα λέμε ΝΑΙ στη χρήση μάσκας
 • by DoridaSOS
 • 30/04/2020

  Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε αναλυτικά στη χρήση της μάσκας και διευκρίνησε γιατί πλέον θεωρείται υποχρεωτική, απαντώντας εμμέσως στην κριτική που δέχτηκε. Μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι η μάσκα θα πρέπει να αποφεύγεται από τον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα επιστημονικά δεδομένα τώρα στηρίζουν την χρήση της μάσκας, τότε όχι.

  «Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο που πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς», είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι «τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό (σ.σ. μετακίνησης) ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση».

  Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν

  Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολόγος

  Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν, τόνισε ο καθηγητής Τσιόδρας λέγοντας πως τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν, αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. «Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε, αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό» εξήγησε.

  Μένουμε Ασφαλείς

  «Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός, όπως στα μέσα μεταφοράς, είναι ένα σημαντικό μέτρο» επεσήμανε στη συνέχεια, λέγοντας ότι είναι λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας. Η μάσκα δεν υποκαθιστά τους κανόνες προστασίας, υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

  @nathalyceballos08

  ##comodeberser

  ♬ Choices (Yup) - E-40