Ο Δήμος Δωρίδος είναι #Μαζί σου
 • by DoridaSOS
 • 29/03/2020

  Ο Δήμος Δωρίδος έστρεψε το βάρος του στις δομές που αφορούν την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη σε όλους, ιδιαίτερα όμως σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

  • Ενεργοποίησε το πρόγραμμα #Μαζί σου, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, καθώς και τις δυνατότητες που δίνει η πολιτεία, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Δημιούργησε την ιστοσελίδα DORIDASOS.gr για την επίσημη ενημέρωση των πολιτών.
  • Εγκατέστησε τηλεφωνική γραμμή Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παροχών για τους συμπολίτες και συμπολίτισσες που έχουν ανάγκη.

  Το Πρόγραμμα #Μαζί σου, περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως:

  • Ηλικιωμένοι,
  • Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον,
  • Χρονίως πάσχοντες από νοσήματα, που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι, κλπ).

  Καταγράφονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου με τη βοήθεια των Πρόεδρων των Κοινοτήτων, οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, κάτοικοι του Δήμου, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

  Το Πρόγραμμα #Μαζί σου:

  1. Εφοδιάζει με είδη φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και βασικά είδη διατροφής,όσους δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
  2. Προσφέρει δωρεάν είδη φαρμακευτικής περίθαλψης και είδη διατροφής στους κατοίκους που είναι οικονομικά αδύνατοι και δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.
  3. Παρέχει συνδρομή, στις Υγειονομικές Υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  4. Διεκπεραιώνει τα αιτήματα, των κατοίκων του Δήμου, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, σχετικά με την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών, και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.
  5. Πραγματοποιεί κάθε άλλη συναφή εργασία με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του «κορωνοϊού».
  6. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως: παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες,κ.α

  Όλα τα παραπάνω, προγραμματίζονται και υλοποιούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία, με ένα τηλέφωνο στους αριθμούς 2634.35.0033, 2634.35.0022. Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:00 το πρωί έως 03:00 το μεσημέρι και στο e-mail: kkdoridos@gmail.com

  Επίσης όλο το 24ωρο στο κινητό 6945.693.949, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Κοινωνικών Υπηρεσιών (Βοήθεια στο Σπίτι, κλπ) κ. Ανδρέα Ευσταθίου, που έχει την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού του προγράμματος.

  Δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα

  Δεν ξεχνάμε όμως και τα αδέσποτα, φροντίζουμε για την τροφή και το νερό τους. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελένη Παπαγεωργίου έχει την ευθύνη συντονισμού του προγράμματος αυτού. Σε συνεργασία με Κτηνιάτρους, τις Υπηρεσίες του Δήμου, Φιλοζωικές Οργανώσεις της περιοχής και τους Προέδρους των Κοινοτήτων μεριμνούν για την περίθαλψη και την τροφή τους.

  Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν μαζί της, στο κινητό 6984.764.384 για την φροντίδα των αδέσποτων.

  BANER ΑΔΕΣΠΟΤΑ Δήμος Δωρίδος

  Ο Δήμος Δωρίδος
  είναι #Μαζί σου