Ζωντανά η Ανάσταση Λιδωρίκι και Ευπάλιο
  • by DoridaSOS
  • 17/04/2020

    Παρακολουθήστε σε Απευθείας Μετάδοση την Αναστάσιμη Ακολουθία, από τους Ιερούς Ναούς:

    • Ζωοδόχου Πηγής Λιδωρικίου
    • Αγίου Γεωργίου Ευπαλίου

    Σήμερα Μεγάλο Σάββατο και η Ανάσταση στη Δωρίδα τελείται κεκλεισμένων των θυρών, εν μέσω πανδημίας. Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, η Εκκλησία δίνει νέο νόημα στις Άγιες ημέρες του Πάσχα καλώντας τους πιστούς να μείνουν σπίτι.

    Συντονιστείτε εδώ στις 11μμ

    Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την μετάδοση από τον Ιερό Ναό που επιθυμείτε.

    ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου

    – Ιερός Ναός Ζωοδόχος Πηγή, Λιδωρίκι, Ώρα 11: 00 μ.μ.

    – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Ευπάλιο, Ώρα 11: 00 μ.μ.

    * Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που φροντίζουν για την ζωντανή εικόνα από τις Εκκλησίες μας.

    Μεγάλο Σάββατο: Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού

    Χριστός Ανέστη ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής πριν την λύτρωση και το Πάσχα. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ταφή, την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη και η Εκκλησία μας βρίσκεται στην προσδοκία της Ανάστασης. Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, νικιέται δια του θανάτου του Χριστού, και όλα κινούνται στην προσδοκία της Ανάστασης, της γνήσιας ελευθερίας.

    Το πρωί εορτάζεται στην εκκλησία η πρώτη Ανάσταση, κατά την οποία ψάλλεται το “ἀνάστα, ὁ Θεός, κρίνων τὴν γῆν, ὅτι σὺ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἔθνεσι”. «Σεισμός εγένετο μέγας», καθώς οι Μυροφόρες πλησιάζουν τον Τάφο του Ιησού.

    Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου προς Κυριακή του Πάσχα εορτάζεται κατά το ορθόδοξο τυπικό η Ανάσταση του Χριστού. Φέτος λόγω κορωνοϊού, το Άγιο Φως πιθανότατα θα το λάβουμε στην Απόδοση του Πάσχα στις 26 Μαΐου. Το «Δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός» ελπίζουμε ότι θα το ακούσουμε στις Εκκλησίες μας, όλοι μαζί τον Μάΐο.

    Το «Χριστός Ανέστη» όμως, μπορούμε να το βροντοφωνάξουμε όσο ποτέ άλλοτε. Τα μεσάνυχτα αυτού του Μεγάλου Σαββάτου ας αντηχήσει ο Αναστάσιμος χαιρετισμός δυνατά σε όλη την Ελλάδα, κι από εδώ σε όλον τον κόσμο, πιο δυνατά από ποτέ.

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν,
    θανάτῳ θάνατον πατήσας
    καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι
    ζωὴν χαρισάμενος.

    «Χριστός Ανέστη» – «Αληθώς Ανέστη» ο Κύριος