Dorida-SOS ραντεβού για το εμβόλιο
  • by DoridaSOS
  • 06/01/2021
  • 0

Προγραμματισμός Ραντεβού

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού για τους άνω των 85 ετών.

Εάν ο ενδιαφερόμενος είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και ο πολίτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται. Στο μήνυμα που θα λάβουν οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση κι είναι άνω των 85 ετών θα υπάρχει κι ένας 7ψηφιος κωδικός για επιβεβαίωση.

Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου ο πολίτης με τη χρήση του ΑΜΚΑ του θα μπορεί να δει αν είναι στις ομάδες που είναι για να εμβολιαστούν και εάν είναι, τότε θα μπορεί να κλείσει το ραντεβού.

Για όσους πολίτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε στα φαρμακεία της γειτονιάς τους, είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Δηλαδή όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών θα μπορούν από Δευτέρα να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

Οδηγίες για ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης

Οδηγίες για εύκολη ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης

Πώς θα κλείνουμε ραντεβού για το εμβόλιο

Ο Πολίτης μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό, με τους παρακάτω τρόπους:

• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr από τις 11/01/2021.

• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Εδώ θα βρείτε τα Φαρμακεία Δήμου Δωρίδος

Φαρμακεία

Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού Ο Πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

• Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το Ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

• Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Προτεραιότητα εμβολιασμού

1η φάση

► Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών
► Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας
► Διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και
κέντρων αποκατάστασης
► Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της Κυβέρνησης

2η φάση

► Άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων). Περαιτέρω
προτεραιοποίηση:
• Άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω
• Άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω
► Ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με COVID-19
ανεξαρτήτως ηλικίας
► Προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του Κράτους
► Άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων)
► Ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με
COVID-19

3η φάση

Άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Υπενθύμιση Ραντεβού

Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο Πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine

Διενέργεια Εμβολιασμού

Ο Πολίτης δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό των Κέντρων Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, θα απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Επίσης, το Εμβολιαστικό Κέντρο καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του Πολίτη. Με το τρόπο αυτό, ενισχύεται η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και της φαρμακοεπαγρύπνησης. Εφόσον απαιτείται, η εφαρμογή ενημερώνει τον γιατρό για την ημερομηνία και ώρα της επανάληψης.

Από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού στην επίσημη πλατφόρμα εμβολιασμού: emvolio.gov.gr

.