Οικιακά απορρίμματα
  • by DoridaSOS
  • 25/11/2020
  • 0

ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ τα μέσα προστασίας όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά. Τα τοποθετούμε σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες. Το καλύτερο είναι, να χρησιμοποιούμε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ απορριμμάτων μέσα στους κάδους και τους κλείνουμε, για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης, ούτε ανθρώπων  ούτε αδέσποτων, ούτε κατοικίδιων.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος, αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ που παράγουν επιπλέον ποσότητες απορριμμάτων, όπως επισκευές και μερεμέτια και δεν βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα, όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΑΝΤΙΑ για να κλείνουμε και να δένουμε τις σακούλες, καθώς και να τις μεταφέρουμε στον κάδο απορριμμάτων.

Μάσκα πεταμένη στον δρόμο

Εάν είμαστε σε καραντίνα ή έχουμε κρούσματα ή υποψία κρούσματος στο σπίτι μας:

ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα), για να προστατέψουμε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή, όσο και αυτούς στα κέντρα διαλογής υλικών που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια.

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, τις δένουμε σφιχτά και τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα που επίσης κλείνουμε σφιχτά. Προσέχουμε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιούμε και τρίτη σακούλα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΑΝΤΙΑ για να κλείσουμε, να δέσουμε και να μεταφέρουμε τις σακούλες στον κάδο απορριμμάτων. Τα γάντια αυτά μόλις γυρίσουμε σπίτι, τα πετάμε στις επόμενες σακούλες απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσουμε.