Dorida SOS Εμβολιασμός για πολίτες 60-64 και άνω των 80 ετών
  • by DoridaSOS
  • 10/02/2021
  • 0

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους πολίτες ηλικίας 60-64 ετών. Ο εμβολιασμός για πολίτες 60-64 ετών θα γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι πρώτες δόσεις, περί τις 45 χιλιάδες, έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Εμβολιασμός AstraZeneca για πολίτες 60-64 ετών

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η AstraZeneca μπορεί να χορηγηθεί στους άνω των 65 ετών, ανέφερε σήμερα η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Ελλάδα και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιορίσει τη χρήση του μόνο σε άτομα κάτω των 65.

Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Πολίτες άνω των 80 ετών

Επίσης από μεθαύριο Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75-79 με το εμβόλιο της Pfizer.  θα λειτουργούν δύο «ομάδες» εμβολιαστικών κέντρων, διαφορετικές για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra Zeneca και διαφορετικές για της Pfizer.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 410 χιλιάδες εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού φτάνει το 3,9%.

Όσον αφορά στο υγειονομικό προσωπικό, τα στοιχεία δείχνουν πως έχει εμβολιαστεί άνω του 73% των γιατρών και μόλις το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού.

Εμβολιασμός κατά της COVID-19

Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, είναι σε εξέλιξη για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, για τις ηλικίες 60-64 και τα άτομα άνω των 80 ετών.

Στόχος, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που είναι διαθέσιμες. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί.

Πλατφόρμα ραντεβού: https://emvolio.gov.gr/

.